Dnes vám prinášame tip na zdravý sobotný obed plný vlákniny a výživných látok. Pšeno(proso) je dobré stráviteľné, výživné a veľmi chutné. Vyniká tiež aj množstvom minerálnych látok(železo, fluor, draslík, horčík,fosfor) a vitamínov skupiny B. Pomáha pri vyčerpanosti a malokrvnosti. Svojou nutričnou hodnotou sa vyrovnáva ovseným vločkám, čiže bezpredmetne ho zaraďujeme k potravinám zdravej výživy. V recepte tiež nechýba celozrnná múka a pšeničné otruby.
Suroviny 2 porcie:
200g Pšeno
100g Celozrnná pšeničná múka
50g Pšeničné otruby
1 Vajce
1 Tofu (údené, lahôdkové)
1 Cibuľa
2PL Maslo
30g Tvrdý syr
2PL Biely jogurt
Postup:
Pšeno som uvarila vo vode (0,5 litra) domäkka, kým nevznikne kaša. Ponorným mixérom som ho najemno rozmixovala a kašu osolila. Do vychladnutého pšeno som primiešala 1 vajíčko, postupne som pridávala otruby a múku. Z cesta som formovala guľky.
Tofu plnka: Na panvici som si orestovala cibuľku a podrvené Tofu. Plnku som ešte na panvici ochutila sójovou omáčkou.
Pšenové guľky som si roztlačila plnila Tofu plnkou a uzavrela ich. (Uzatvárame poriadne, aby sa nám guľky neroztvorili). Guľky som varila v osolenej vriacej vode asi 10 minút. ( Pozor, aby sa nerozvarili). Tanier som obohatila lyžicou bieleho jogurtu, postrúhaným syrom a roztopeným maslom.
Prajem dobrú chuť! -L-
—————