Koložvárska kapusta je myslím na Slovensku dosť známe jedlo, takže ho nemusím predstavovať. Náš recept sa predsalen trošku líši od klasického receptu ako ho poznáte. Pár vecí sme pozmenili, no napriek tomu chuť zostala vynikajúca. Postup je tiež rovnaký. Ak sa teda pustíte do prípravy trošku menej typickej Koložvárskej kapusty, tak prajeme dobrú chuť!
Suroviny 2 porcie:
400g Morčacie prsia(mleté)
150g Pohánka( namiesto ryže)
300g Kyslá kapusta
Maslo
Cibuľa
Soľ
Čierne korenie
Vegeta
Paprika sladká mletá
Čili
Postup:
Uvaríme si pohánku domäkka. Kyslú kapustu taktiež krátko povaríme vo vode s vegetou. Na panvici si na malom množstve masla orestujeme cibuľku dozlatiska a pridáme (okorenené,ochutené) mleté morčacie prsia. Malú misu na zapekanie si vymastíme maslom. Ako prvú ukladáme 1/2uvarenej kapusty. Potom pridáme mäso, ktoré sme vymiešali spolu s uvarenou pohánkou. Nakoniec vrstvu mäsa ešte pokryjeme zvyšnou kapustou. Okoreníme paprikou a dáme zapiecť na pár minút. -JL-
—————