Koložvárska kapusta (ľahšia verzia)

21.05.2014 20:07

Koložvárska kapusta je myslím na Slovensku dosť známe jedlo, takže ho nemusím predstavovať. Náš recept sa predsalen trošku líši od klasického receptu ako ho poznáte. Pár vecí sme pozmenili, no napriek tomu chuť zostala vynikajúca. Postup je tiež rovnaký. Ak sa teda pustíte do prípravy trošku menej typickej Koložvárskej kapusty, tak prajeme dobrú chuť!

Suroviny 2 porcie:

400g Morčacie prsia(mleté)

150g Pohánka( namiesto ryže)

300g Kyslá kapusta

Maslo

Cibuľa

Soľ

Čierne korenie

Vegeta

Paprika sladká mletá

Čili

 

Postup:

Uvaríme si pohánku domäkka. Kyslú kapustu taktiež krátko povaríme vo vode s vegetou. Na panvici si na malom množstve masla orestujeme cibuľku dozlatiska a pridáme (okorenené,ochutené) mleté morčacie prsia. Malú misu na zapekanie si vymastíme maslom. Ako prvú ukladáme 1/2uvarenej kapusty. Potom pridáme mäso, ktoré sme  vymiešali spolu s uvarenou pohánkou. Nakoniec vrstvu mäsa ešte pokryjeme zvyšnou kapustou. Okoreníme paprikou a dáme zapiecť na pár minút. -JL-

 

 

—————

Späť