Či je leto, či zima ovsenú kašu si zanič nedáme. Jednoducho patrí do nášho jedálnička. Keďže sú Vianoce, tak k dispozícii máme aj menej tradičné suroviny ako obyčajne. Preto som som tentoraz vyskúšala s pistáciami, ktoré sú bohaté na vitamín B. A verte, či neverte, stálo to za to. Netradičná chuť a pritom tak zaujímavo dobrá. Tak teda ak počas Vianoc si pochutnávate na pistáciách, skúste si ich zopár prihodiť aj do rannej ovsenej kaše. Aby to nebolo len také jednotvárne, pridala som aj arašidy ( nie od Mikuláša, nebojte sa) a zopár kúskov nakrájanej hrušky. Tak teda prajem krásne ráno!
Suroviny: 1 porcia
1 Hrnček Mlieko
1 Hrnček Ovsené vločky
1 KL Med
1 KL Slnečnicové semienka
1/2 Hruška
1 Hrsť Pistácie
1 Hrsť Arašidy
Škorica
Postup:
Ako obyčajne si spravíme ovsenú kašu, ktorú varíme spolu s nadrobno nakrájanými hruškami. Do odstavenej, nie veľmi horúcej kaše pridáme lyžičku medu a slnečnicové semienka.Olúpané pistácie a arašidy jemne popúčíme a opekáme na suchej panvici pár minút. Opečené oriešky vysypeme na hotovú kašu, okoreníme škoricou a vychutnávame si raňajky.
-L-
—————