Konečne po dlhom čase som si doprala tieto tvarohové guľky. Skoro som na ne už zabudla. Je to síce jedlo, ktoré som si pripravovala v zimných mesiacoch, ale nemohla som si ich dnes odoprieť, keď som na ne mala takú nesmiernu chuť.
Tvarohové guľky sú skvelý tip na obed, ak potrebujete mať dostatok energie. Sú pripravené z jemného tvarohu, ktorý je plný bielkovín a ovsených vločiek. Tie sú zas výborným zdrojom energie a vlákniny. Majú neutrálnu a jemne sladkú chuť. Podávame ich s rôznymi ovocnými omáčkami, jogurtom, ovocím, orechami, makom...
Keďže je leto, tak omáčka bola jednoduchá a svieža plná ovocia.
Suroviny 2 porcie:
200g Ovsené vločky
300g Jemný tvaroh
2 Vaječné bielky
1 PL Med
Postup:
Ovsené vločky som si pomlela na ovsenú múku. V miske som si vymiešala tvaroh s bielkami a lyžicou medu. Do zmesi som postupne pridávala múku a vymiešala som cesto. Podľa potreby môžeme pridať trošku vody. Pozor však na to aby sme nemali cesto príliš riedke.
Z cesta som formovala guľky.( vyšlo mi 11 guličiek z tohto množstva surovín.) Ruky je lepšie si namočiť aby sa cesto nelepilo. Vyformované guľky som na pár minút dala do chladničky, aby mierne stuhli. Guľky varíme v horúcej vode, kým nevyplávajú na povrch.
Guľky sme si vychutnávali s bielym jogurtom, ovocím, orieškami a samozrejme obľúbenou škoricou.
( Odporúčam vyskúšať aj višňový či jahodový jogurt a pomleté orechy. Táto kombinácia je tiež výborná.)
-L-
-J-
—————