Tekvicová polievka

09.05.2015 10:40

Ak vás čaká deň plný leňošenia a chcete si dopriať ľahučký obed, odporúčam, aby ste vyskúšali túto výbornú ľahkú tekvicoú polievku.

Tekvica obsahuje veľké množstvo vody, preto nie je veľmi kalorická. Semená tejto zeleniny pomáhajú zdraviu asi najviac. Je to najmä vďaka obsahu vitamínov A, C, E a vitamínov skupiny B, vďaka minerálom ako zinok, draslík, vápnik, horčík, železo, mangán, či vďaka nenasýteným mastným kyselinám. Majú schopnosť regulovať hladinu cholesterolu.

Suroviny:

Strúhaná tekvica
Mlieko
Cibuľa
Olivový olej
Vegeta
Soľ
Semená
Tvrdý syr

Postup:
Cibuľku si orestujeme  na olivovom oleji, pridáme strúhanú tekvicu. Chvíľu spolu restujeme a zalejeme vodou ( nie príliš veľa, aby polievka bola hustejšia a krémovejšia). Dochutíme vegetou, soľou a môžme pridať aj trochu sušeného čili. Nakoniec zjemníme mliekom, alebo smotanou. Podávame s nasucho opečenými slnečnicovými semienkami a strúhaným syrom.
Dobrú chuť!
-J-

 

 

—————

Späť