Mrkvová torta s tvarohom

09.04.2015 16:18

Pekné nedeľné popoludnie prajem. Ja s rodinou si krásne počasie a relaxačnú nedeľu užívame a vychutnávame si vynikajúcu, zdravú a fit mrkvovú tortičku. Mrkva je všeobecne známa svojim vitamínom A, ktorý pomáha k lepšiemu zdraku, ale to je len jedna z množstva kvalít, ktoré tradičná mrkva má. Mrkva je bohatá i na vitamíny B,C,D a E. Mrkva je významný zdroj minerálov a stopových prvkov. Obsahuje magnézium, vápnik i železo. Mrkva je plná antioxidantov a plná vlákniny. Na druhej strane obsahuje minimum tukov a cukrov. Skrátka vynikajúca plodina plná sily, pochádzajúcej z jej vitamínov a ostatných obsahujúcich látok.

Na naše zdravie tiež vplýva tým, že znižuje hladinu cholesterolu a uľahčuje trávenie.

Tak s radošou k pečeniu tejto zdravej dobroty!

Suroviny:

Celozrnná múka 250 g

Trstinový cukor 200g

Prášok do pečiva 1

Škorica 1 Čl

 Vajcia 2

 Olej 90 ml

Pomarančová šťava 60 ml

Nahrubo nastrúhaná mrkva 450g

Pomarančová kôra

Strúhaný zázvor 1/2 PL

Vlažské orechy 50g

Hrozienka 100g

Krém:

Maslo 2 PL

Med 3 PL

Jemný tvaroh 250g

 

Postup:

V jednej miske zmiešame suché suroviny(múku, cukor, prášok do pečiva, škoricu) a v druhej tekuté suroviny(žltky, olej a pomarančovú šťavu). K sypkým suroviná počastiach pridávame tekuté a premiešavame. Do cesta jemne primiešame sneh z bielkov. Na záver pridáme hroznienka, zázvor a orechy.

Dno tortovej formy vystelieme papierom a boky potrieme maslom a vysypeme múkou. Cesto upečieme pri teplote 170°C asi 50 minúť. Tortu necháme vychladnúť a stiahneme z papiera.

Krém:

Maslo s medom vyšľaháme a postupne zašľahávame aj jemný tvaroh.

Tortu potrieme krémom a môžme dozdobiť pomarančovou kôrou.

Dobrú chuť!

-L-

—————

Späť