Nemusí sa pizza vždy spájať len so slovami nezdravá, tučná, fast food... . My sme si vynašli fit a zdravú verziu pizze, v ktorej múku nahradíme karfiolom. Pizza je ľahko stráviteľná a zdravá a navyše aj veľmi chutná. Tak šup šup do kuchyne.
Suroviny: 1 Pizza (2 porcie)
Cesto:
1 Karfiol
2 Vajcia
3 Strúčiky cesnaku
Soľ
Čierne korenie
Oregano
Obloženie:
- podľa vlastnej chuti
- ja som použila kuracie mäso, paradajky, olivy a syr.
Postup:
Umytý karfiol som si nastrúhala na strúhadle (veľké slzičky). Nasucho som ho na panvici opiekla asi 10 minút, aby pustil šťavu. V utierke som ho odšťavila a nechala vychladnúť. Vychladený karfiol som si v miske vymiešala s 1 vajíčkom a 2 bielkami. Pridala som soľ, čierne korenie, oregano a cesnak. Karfiolové cesto som rozložila na formu vystlanú papierom na pečenie a piekla asi 15 minút.
Kým sa nám cesto pečie pripravíme si suroviny na obloženie. Predpečené cesto potrieme pripravenou omáčkou ( olivový olej, kečup, cesnak, oregano, bazalka) a pridáme jednotlivé suroviny. Dopečieme ešte 10-15 minút.
Dobrú chuť! -L-
—————