Egrešová ovsená kaša

24.07.2014 21:20

Už večer som sa nevedela dočkať rána, keď ma na stole bude čakať táto dobrota. Sklíčko zaváraných egrešov ma už dlhšie lákalo, ale nevedela som čo s ním. Najlepším riešením, ako si poriadne vychutnať sladkú chuť je dať si dávku sladkého hneď ráno. A spojenie egrešov a ovsenej kaše, ktorá jednoducho ráno musí byť, bol ten najlepší nápad. Dnešné raňajky boli naozaj fantastické. Ak máte to šťastie, že egreše máte nadosah ruky, tak neváhajte a spríjemnite si deň hneď ráno skvelou kombináciou ovsenej kaše, chrumkavých lieskových orechov a egrešov. Naozaj neoľutujete.

 
Suroviny 2 Porcie:
2 Šálky MLieko
2 Šálky ovsené vločky
1 Sklíčko zaváraných egrešov
1 PL Med
1KL Arašidové maslo
1 Hrsť Lieskové orechy
4 KS Sušené datle
1 KL Škorica
 
Postup:
Postupujeme ako pri príprave bežnej ovsenej kaše. Čiže v mlieku pomaly varíme ovsené vločky, kým nevznikne kaša. Do teplej kaše pridáme lyžicu medu, arašidové maslo a lieskové orechy, nasekané nadrobno. Rozdelíme do dvoch misiek. Egresový kompót v hrnci zohrejeme, zahustíme škrobom (Solamil) a prelejeme ovsenú kašu. Dozdobíme sušenými datľami a posypeme škoricou. Raňajky sú naozaj neodolateľné.
 

—————

Späť