Cícerová nátierka

16.08.2014 20:29

Cícer asi nie je bežnou potravinou v slovenskej kuchyni. Cícer je bohatý na bielkoviny, preto je  obľubenou surovinou vegetariánov. Má jemnú orieškovú chuť, ktorú si iste zamilujete. Je vhodný na prípravu sladkých aj slaných pokrmov. Obsahuje aj dostatok vlákniny z minerálnych látok dominuje železo. Jedna dávka cíceru pokryje skoro dennú dávku železa. Ďalej vitamíny skupiny B a draslík. Aj napriek tomu, že je to strukovina, jeho príprava vôbec netrvá dlho a to je aj jeho výhodou. K pozitívam patrí aj pomoc znižovať cholesterol.

Suroviny:

1/2 hrnčeka Cícer

2 PL Horčica

1  Biely jogurt

Soľ, Čierne korenie

Postup:

Najskôr si cícer namočíme do vody, najlepšie na niekoľko hodín. Cícer potom uvaríme do zmäknutia spolu so soľou. Ak je už mäkký, sceime ho a ponorným mixérom ho mixujeme. Konzistencia by nemala byť úplne hladká ale vidíme v nej aj väčšie kúsky cíceru. Do tejto hmoty zamiešame lyžicou postupne biely jogurt podľa potreby, kým nenadobudne pomazánkovú konzistenciu. Pridáme aj horčicu a čierne korenie. Všetko poriadne premiešame a natierame na pečivo, najlepšie celozrnné. Výborne sa k tomu hodí čerstvá zelenina, paradajky a paprika. Dobrú chuť! 

 

-J-

—————

Späť