Tento koláč síce nie je veľmi fit, ale bol naozaj výborný. Je treba potešiť aj milovníkov maškŕt u nás doma, takže som dnes pracovala s trochu inými surovinami ako som zvyknutá, ale oplatilo sa. Aj keď moja rodina veľmi neuznáva moje „fit recepty“, trošku som ich predsa okabátila a kombinovala som bielu múku s celozrrnou, ale pššt. Z koláča nakoniec aj tak veľa nezostalo a všetci sa len oblizovali. Hm bude to asi tým, že recept je z kuchyne mojej babičky.
Suroviny:
1 a 1/2 Hrnčkeka Polohrubej múky
1 a 1/2 Hrnčeka Celozrnnej múky
2 Hrnčeky Práškový cukor
1 Vanilkový cukor
1/2 Hrnčeka Oleja
1 Vajce
2 PL Kakao
2 Hrnčeky Vlašské orechy
1 Prášok do pečiva
1 KL Soľ
Postup
Postup je veľmi jednoduchý. Stačí zmiešať suché suroviny a tekuté suroviny zvlášť. Pridáme tekuté suroviny a suchým a vymiešame na hladké cesto. Do cesta pridáme na menšie kúsku nasekané orechy a jemne ich vmiešame. Cesto rozložíme na papier na pečenie a pečieme pri teplote 200 stupňov 30-40 minút. Koláš je krásny, nadýchaný a vonia ako perník.
Po vychladnutí ho potrieme ľubovoľným džemom, posypeme postrúhanou čokoládou a ide sa maškrtiť.
-L-
—————